Termékeink

Strucchús

A strucc hús sokoldalúan felhasználható a gasztronómiában. A magyar és a nyugat-európai piacon is egyre nagyobb a kereslet iránta, mert ízletes, alacsony zsír és koleszterin tartalmú, a borjúhoz hasonló húsféle. Magas vas és fehérje tartalma van.

Strucchús feldolgozás

A vágóállatok feldogozása helyben a hajdúnánási eurokomfort vágóhídon történik. Vágás után a húsokat különböző kiszerelésben csomagoljuk. (vákumcsomagolás, védőgázas csomagolás) A húsok árai megtalálhatóak a honlap árjegyzékében.

Húskészítményeink

Az elmúlt évtizedekben a szaporítás során megjelentek a tőkehús mellett a strucchúsból készült húskészítmények. pl.: sonka, szalámi, kolbász, pástétom. Céljaink között szerepel, hogy nálunk is hasonló termékek készüljenek. A farmunkon 2017-ben megvalósításra kerül egy Látogatóudvar , ahol ezen termékek kóstoltatására is nyílik lehetőség.

Strucctojásból készült száraztészta

feltöltés alatt

Strucctojás

A tojás önmagában is értékes anyag. Tömege:755-1618 g között változik. Általában 24 tyúktojásnak megfelelő tömegű 1 tojó éves szinten intenzív körülmények között 40-80 tojást rak; 2 ciklusban általában 2 naponta. A termékeny, keltetésre alkalmas tojások a ciklusok közepéről származnak, a kezdeti „sarjú”tojások- keltetésre kevésbé alkalmasak, hasonlóan, mint a ciklus végén begyűjtött „öreg” tojások. A keltetésre alkalmatlan vagy kivált tojások élelmezési célra vagy díszműáru készítésére értékesíthetők. Keltetésre alkalmas tojást és étkezési célra alkalmas tojást a farmunkon nem árusítunk. Kifújt tojás ( kukó) és dísztojások viszont megvásárolhatóak nálunk.

Ajándéktárgyak

Strucctollak Tollseprű Kifújt tojás Festett tojás Gravírozott strucctojás Bőrtermékek